athene-foodatheneathene-zeusrafina-atheneporto-rafti-atheneathene-akropolisatheneouzo-griekenland-atheneathene-psiriatheneathene-olympisch stadionathene-akropolis-parthenon

Vintage Wine Bar en Bistro

Vintage Wine Bar en Bistro in Athene is een aanrader voor een wijn en kaas-proeverij en ook om te dineren vooral wanneer je wijnkenner bent. Houd je wel van een goed wijntje maar ben je geen expert op dit gebied dan geeft het personeel je graag advies welke wijn bij welk gerecht te drinken.

Athene_vintage-bar-restaurant

Vintage: wijn en kaas

Als je op zoek bent naar naar een gezellige wijnbar waar je ook kunt eten, zet dan de Vintage wijnbar en bistro op je wat-te-doen-in-Athene lijstje.

Deze wine bar is ideal om verschillende Griekse en internationale wijnen te proeven. Dat zal nog een hele klus zijn omdat Vintage in de kelder 1200 soorten wijnen heeft waarvan 850 ook per glas besteld kunnen worden.

Wijn- en kaasproeverij
Aangezien Vintage een combinatie is van een wijnbar en bistro, is het de perfecte plek voor een wijn- en Griekse kaasproeverij.

Je proeft drie verschillende wijnen (75ml) en vier soorten kaas die alle vier geheel verschillend van smaak zijn. Dat komt omdat de bereidingswijze in de verschillende regio's geheel anders is. Na een korte uitleg over de wijn en de kaas, kun je op je gemak proeven en genieten.

Griekse harde kaas smaakt heel anders dan Nederlandse kaas. Probeer zeker de volgende

1. Geremezi
2. Manouri Aeros
3. Frangosyriani
4. Graver Kritis
5. Metsovone
6. Ladotiri Zakynthov

Deze wijnen zijn heel lekker
1. Malvasia
2. Malagousia
3. Moskofilero
4. Agiorgitiko
5. Mavrodaphne

Wijn per glas
Zoals in veel wijnbars, kun je in Vintage ook wijn per glas bestellen. Veel wijnkenners zijn hierop tegen omdat een geopende wijn zijn smaak verliest. En je weet natuurlijk niet hoe lang de fles open is wanneer jouw glaasje eruit wordt geschonken. Vintage gebruikt de Coravin-methode om de wijn te schenken zonder de kurk te verwijderen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de wijn behouden.

SPECIALITEIEN IN DE BISTRO

Dakos salade uit Kreta
Gedroogd brood uit de oven (paximadi), tomaten, feta, olijven overgoten met olijfolie en op smaak gebracht met oregano en peper.

Rundvlees uit Tracië met pasta
Bereid volgens de slow-cooking methode met tomaten, paprika, laurierblad en koriander tot het vlees zacht is en 'uit elkaar valt' en geserveerd met vlokken smeltende kaseri kaas en
'striftaria' pasta.

Constantinopel-ijs
Bereid volgens traditioneel recept met rozenwater, orchideebloemextract, vanille, amandelen, honing en karamel, geserveerd met knapperige aardappelsliertjes, honing en zeezoutvlokken.


Adres: Vintage Wine Bar and Bistro, Mitropoleos 66, Athene
Openingstijden: 16.00 - 00.00 op zaterdag tot 01.00 uur en op zondag gesloten


Volgend artikel: Restaurant Moma met uitzicht op de Akropolis
Vorig artikel: Restaurant Karamanlidika tou Fani met specialiteiten pastourma en soutzouki


Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!