porto-rafti-atheneatheneouzo-griekenland-atheneathene-foodathene-akropolis-parthenonatheneathene-zeusathene-akropolisathene-psirirafina-atheneatheneathene-olympisch stadion

O Tzitzigkas kai o Mermigkas

Restaurant 'O tzitzigkas kai o mermigkas' is ontstaan toen de twee vrienden Panayiotis Mazarakis en Tasos Dimas besloten iets te doen met hun gezamenlijke liefde voor de Griekse keuken. Het eerste restaurant werd geopend in de wijk Ano Patisia in het centrum van Athene en met veel gevoel voor stijl ingericht.†Ze verzamelden recepten uit alle delen van Griekenland en gingen op zoek naar leveranciers met de beste producten.

Dit restaurant heeft 4 vestigingen in en rondom Athene; Syntagma, Kifissia, Xalandri en Ano Patisia. De restaurants zijn erg populair bij liefhebbers van de meer verfijnde Griekse keuken.† Dineren of lunchen bij O tzitzigkas kai o mermigkas (vertaald "de krekel en de mier", naar een bekend Grieks sprookje) is een culinaire beleving.

Athene_O_Tzitzigkas_kai_o_Mermigkas_1.jpg

De inrichting van het restaurant doet je denken aan een kruidenierswinkel met overal blikjes en potjes. Er wordt hier gekookt met lokale en pure producten. Het menu is zeer uitgebreid en divers waardoor iedereen er wel iets naar zijn smaak vindt. Reserveren is zeker in het weekend aan te raden.

Athene_O_Tzitzigkas_kai_o_Mermigkas_3.jpg

O tzitzigkas kai o mermigkas†
Mitropoleos 12, Athene † †

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!