Restaurant Mani Mani
Dit restaurant is genoemd naar de provincie Mani op de Peleponnesos, het schiereiland ten zuiden van Athene. De gerechten die hier geserveerd worden zijn geinspireerd door de producten en gerechten van de Mani. Mani Mani is een restaurant waar je gaat eten als je echt een avondje uit wilt zijn. De tafels zijn mooi gedekt en de bediening is snel en vriendelijk. Hier eet je van mooi opgemaakte borden culinaire gerechten. Verwacht geen traditionele moussaka en souvlaki of andere gerechten die met name bij toeristen bekend zijn.
Gedurfde combinaties
Mani Mani laat je kennis maken met de heerlijke gerechten uit de Mani zoals een salade van kikkererwten en kool met een dressing van zure appel, varkenshaas met manouri kaas en een saus van vijgen en honing en een dessert van sinaasappel of walnootcake met siroop en vanille ijs.
Streekproducten uit de Mani
Mani Mani, dicht bij het Akropolismuseum, is een restaurant geïnspireerd op de geboortestreek van de eigenaar, Mani in de Peloponnesos. De ingrediënten komen van kleinschalige boerderijen en producenten. De zelfgemaakte traditionele Griekse pasta en biologische eieren komen uit Gythio, syglino (een soort spek), worstjes en gevogelte uit Areopolis. De huiswijn komt uit Laconia, een streek bekend om de uitstekende druiven van de wijngaarden dicht bij de zee. Voor allle gerechten wordt zuivere olijfolie gebruikt, geproduceerd in Gythio.
Laat je verleiden
Heel bijzonder en lekker zijn tsouchtes (geitenkaas gegarneerd met een gebakken ei), linzen met verse oregano, zongedroogde tomaat, ui, kappertjes, siglino ( gerookt varkensvlees) en sinaasappelsaus. Lamsvlees met knolselderijcrème en saus van eigen bouillon. Kip bereidt in rode wijn met tijm, hilopieten (Griekse pasta) en zure mizithra-kaas.
Mani Mani
Falirou 10, Akropolis, Athene
Volgend artikel: To Mavro Provato, moderne Griekse keuken op zijn best
Vorig artikel: Koutakia: de ondergrondse taverna's van Athene