athene-foodatheneouzo-griekenland-atheneathene-akropolisatheneathene-psiriathene-olympisch stadionathenerafina-atheneathene-akropolis-parthenonporto-rafti-atheneathene-zeus

Geschiedenis Athene

De†geschiedenis van Athene†is een van de langste stadsgeschiedenissen in de wereld.†Athene†is minstens 3000 jaar constant bewoond en was de leidende stad van het†oude Griekenland†in het midden van het† eerste millennium voor Christus.

Haar culturele verworvenheden tijdens de†5e eeuw v.Chr.†lagen mede aan de basis van de Westerse beschaving. Gedurende de†middeleeuwen†kende de stad een terugval, maar herstelde onder het Byzantijnse Rijk. Athene was relatief welvarend ten tijde van de†kruistochten, omdat het kon profiteren van de Italiaanse handel. Na een lange periode van verval onder het†Ottomaanse Rijk, maakte Athene in de†19e eeuw haar opmars als hoofdstad van het nieuwe onafhankelijke†Griekenland.

Omdat de Atheense geschiedenis niet in een klein stukje tekst te beschrijven is zullen we steeds een andere periode uit de geschiedenis met je delen op Athene-Nu.