athene-olympisch stadionathene-akropolis-parthenonathenerafina-atheneatheneathene-akropolisatheneporto-rafti-atheneathene-zeusathene-foodouzo-griekenland-atheneathene-psiri

Algemene weetjes over Athene en Griekenland

Sommige dingen zijn in Griekenland net even anders en het is handig om dat te weten tijdens een stedentrip naar Athene. Wij zetten hier wat algemene weetjes voor je op een rij.

Tijdzone
Het is in Griekenland een uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet je horloge en mobiele telefoon op de juiste tijd te zetten.

Communicatie
Het landnummer voor bellen naar Griekenland is +30. Hotels rekenen vaak extra kosten voor het gebruik van de telefoon. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de meeste hotels, cafe's en restaurants kun je gratis gebruik maken van de wifi.

Alarmnummers
Alarmnummers die handig zijn voor toeristen in Griekenland: 100 (politie),171 (toeristenpolitie) en 166 (ambulance)

Toiletten
Denk er bij een toiletbezoek aan dat je het toiletpapier niet doorspoelt maar in de daarvoor bestemde prullenbak gooit. Het rioleringssysteem is er niet op gebouwd om het toiletpapier dat in de riolering terecht komt te verwerken waardoor de toiletten gemakkelijk verstopt raken.

Openingstijden winkels
In het centrum zijn de meeste winkels gedurende de hele dag geopend, maar zeker in de kleinere buitenwijken en dorpen is dit niet het geval. Winkels zijn hier 's morgens geopend van 9.00 tot 14.00 uur, 's middags openen ze op dinsdag, donderdag en vrijdag weer vanaf 17.30 tot 21.00 uur. Supermarkten zijn wel de gehele dag geopend maar sluiten op zaterdag een uurtje eerder, nl om 20.00 uur.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!