athene-akropolisrafina-atheneporto-rafti-atheneouzo-griekenland-atheneathene-olympisch stadionathene-psiriatheneathene-zeusatheneathene-foodatheneathene-akropolis-parthenon

Athene City Pass

Een stedentrip naar Athene wordt nog leuker met een Athene City Pass. Met deze pas profiteer je van verschillende voordelen tijdens een citytrip naar de Griekse hoofdstad. Zo krijg je gratis toegang tot diverse monumenten en musea in de stad en mag je twee dagen (48 uur) gratis gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus in Athene. De toeristenkaart is beschikbaar in twee varianten: de Athens City Pass Mini en de Athens City Pass All-inclusive. Met de All-inclusive-variant heb je skip-the-line toegang tot de Akropolis, de belangrijkste trekpleister van Athene.

Athene City Pass
De Mini-variant van de toeristenkaart geeft gratis toegang tot het Akropolis Museum, 2 dagen Hop-on Hop-off bus, 2 wandeltours met gids en 50% korting op de entree van enkele musea. De Athens City Pass All-inclusive is veel uitgebreider. Deze pas biedt je de mogelijkheid om de Akropolis en haar Parthenon te bekijken via de snelle skip-the-line toegang. Bovendien heb je met deze kaart gratis toegang tot de Oude Agora, Stoa van Attalos, Romeinse Agora, Bibliotheek van Hadrianus, Aristoteles’ Lyceum, de Tempel van de Olympische Zeus, het Akropolis Museum en vijf andere musea in Athene. Met deze stadspas mag je ook 48 uur gratis gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus en heb je recht op enkele wandeltours met gids. De All-inclusive-pas is te bestellen voor 1, 2, 3, 4, 5 of 6 dagen. 

TIP: Bestel de Athens City Pass van tevoren online, dan kun je meteen op pad als je in Athene bent! 

Bestel hier de Athene City Pass!

Hoe werkt de Athens City Pass? 
De Athens City Pass kopen is heel eenvoudig! Je kunt dit voor je stedentrip naar Athene vanuit huis doen. Nadat je de kaart online besteld en betaald hebt, krijg je de pas direct per mail toegestuurd. Dit geldt zowel voor de Athens City Pass Mini als de Athens City Pass All-inclusive. Deze pas kan je uitprinten en meenemen tijdens je citytrip naar Athene, of je kunt hem tonen op je smartphone. Hiermee kan je verschillende bezienswaardigheden in Athene bezoeken en heb je recht op gratis gebruik van de hop-on hop-off bus. 


Athene_Athens-city-pass

Openbaar vervoer 
Openbaar vervoer is niet inbegrepen bij de Athens City Pass, maar kun je wel bijboeken bij het bestellen van de pas. Daar hoort ook het vervoer van en naar de luchthaven van Athene bij. De Hop-on Hop-off bus is wel inbegrepen en daarmee kun je twee dagen lang (48 uur) Athene ontdekken. Met deze bus kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Athene. Bij iedere stop heb je de mogelijkheid om uit te stappen, om de bezienswaardigheid te bekijken. Vervolgens kun je bij een volgende bus instappen, om naar het volgende punt op de route te rijden. 

Skip the line 
De Akropolis steekt hoog boven de stad uit en is de belangrijkste bezienswaardigheid van Athene. Hier is het bijna altijd druk. Met de Athens City Pass All-inclusive heb je gratis en snel, via de skip-the-line entree, toegang tot de heuvel met bovenop het indrukwekkende Parthenon en enkele andere tempels. Bovendien heb je met de All-inclusive kaart gratis toegang tot andere monumenten en bezienswaardigheden in Athene, zoals de Oude Agora, Stoa van Attalos, Romeinse Agora, Bibliotheek van Hadrianus, Aristoteles’ Lyceum, de Tempel van de Olympische Zeus. 

Toegang tot musea 
Bij de Mini-variant is alleen het Nieuwe Akropolis Museum inbegrepen, bij andere musea krijg je 50% korting met de pas. Met de All-inclusive-variant van de toeristenkaart heb je de mogelijkheid om diverse musea te bezoeken in Athene. Het gaat hierbij om het Nieuwe Akropolis Museum, het Herakleidon Museum, het Ilias Lalaounis Sieraden Museum en het Kotsanas Museum. In deze musea kom je nog veel meer te weten over de historie van Athene. De stad heeft in de mythologie een zeer belangrijke rol vervuld. 

Athene_akropolis-pantheon

Stadswandelingen 
Met de toeristenkaart heb je de mogelijkheid om tijdens een stedentrip naar Athene diverse gratis stadswandelingen te lopen. Bij deze stadswandelingen krijg je ondersteuning van een gids en een audioguide, die je meer vertellen over de geschiedenis van en de bezienswaardigheden in Athene. Deze wandelingen worden niet het hele jaar door aangeboden. Alleen tijdens de periode van mei tot en met oktober kun je van deze wandelingen gebruik maken. 

Kortingen 
Een ander voordeel van de Athens City Pass is de korting die je hiermee krijgt. Kortingen op tours en excursies en op mooie zeiltochten, waarbij de korting kan oplopen tot 30%. Ook zijn er diverse bezienswaardigheden, die je op vertoon van de kaart met korting kunt bezoeken. Ook diverse restaurants en winkels geven korting op vertoon van de citypas. 

Stedenpas 
Met een stadspas kun je vaak geld en tijd (geen wachtrijen) besparen tijdens een stedentrip naar Athene. Kijk voor meer informatie over de Athene City Pass en een overzicht van alle stadspassen en kortingskaarten in Athene en andere Europese steden bij Citypasses.eu.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!