athene-akropolisporto-rafti-atheneatheneathene-olympisch stadionatheneouzo-griekenland-atheneathene-zeusatheneathene-psiriathene-foodathene-akropolis-parthenonrafina-athene

Fresko yoghurt bar

Yoghurt is echt traditioneel Grieks. De Griekse yoghurt is niet te vergelijken met de Nederlandse yoghurt en doet eigenlijk meer aan kwark denken, minder zuur, vol en romig. De Grieken eten yoghurt niet als ontbijt zoals veel toeristen doen, maar na het eten of als tussendoortje.

Athene_fresko-yoghurt

In Athene vindt je verschillende traditionele cafe's waar yoghurt wordt gegeten in de meest pure vorm, vaak compleet met dikke vel, honing en walnoten.

Athene_Fresko_yoghurt_bar_2.jpg

De meeste niet-Grieken, waaronder de redactie van Athene-Nu, kunnen met name het vel niet echt waarderen. De Fresko Yogurt Bar is dan een heel goed alternatief. Ze verkopen hier heerlijke traditionele yoghurt; van vol en romig tot aan een light variant, maar het velletje ontbreekt (gelukkig). Je kunt kiezen uit traditionele toppings zoals walnoten met honing en glikou tou koutalio (zoetigheid op een lepeltje) van verschillende soorten ingemaakt fruit.

Athene_fresko-yoghurt

Voor klanten die geen fan zijn van yoghurt verkopen ze ook ijs van het bekende Griekse merk Kayak. Je vindt de Fresko Yoghurt Bar op een paar minuten lopen vanaf het Akropolis museum, bijna tegenover de boog van Hadrianus.

Athene_Fresko_yoghurt_bar_1.jpg

Fresko Yogurt Bar
Dionisiou Aeropagitou 3, Athene

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!