athene-foodporto-rafti-atheneathene-akropolisatheneatheneathene-olympisch stadionathene-zeusathene-psiriathene-akropolis-parthenonouzo-griekenland-athenerafina-atheneathene

School Pizza Bar

School Pizza Bar is een pizzeria in Athene, maar ademt de sfeer van een† klaslokaal met schoolborden, banken en boeken. Maar in plaats van iets te leren, ga je hier pizza eten, pizza met keuze uit verschillende royale toppings. Deze pizzeria is verdeeld over vier verdiepingen en er zijn ook tafeltjes op een buitenterras. Het schoolthema is overal duidelijk te herkennen.

Athene_school_pizza_bar_binnen.jpg

Pizza, lekker!
Er komt een dag dat je een beetje genoeg krijgt van souvlaki en moussaka. Er zijn in Athene niet veel keuzemogelijkheden, vrijwel alle restaurants serveren gerechten uit de Griekse keuken. De School Pizza Bar is een uitzondering en een prima alternatief voor liefhebbers van pizza's en pasta-gerechten.

Italiaanse en mediterrane keuken
De School Pizza bar combineert gerechten uit de Italiaanse en mediterrane keuken, vaak met een intrigerende twist. Op het menu staan Italiaanse pizza's, smakelijke maaltijdsalades en interessante voorgerechten zoals een† royale charcuterieschotel en, wat het beste kan worden omschreven als een alternatieve versie van spanakopita - een mengsel van spinazie en feta gewikkeld in kadaifi-deeg. De dessertselectie is tongstrelend. Op de wijnkaart staan een paar Italiaanse witte en rode wijnen en de rest zijn Griekse wijnen, allemaal verkrijgbaar per glas of fles.

Athene_school_pizza_bar_buiten.jpg

Ook voor koffie en iets sterkers
Ook voor koffie en ontbijt of brunch is de School Pizza Bar de perfecte plek. Het woordje 'bar' staat niet voor niets want je drinkt hier het perfecte biertje, een ouzo of een glaasje wijn. Verder is er een dj-ruimte waar een in-house of gast-dj kan optreden. Bovendien organiseert School Pizza Bar regelmatig liveshows.

Locatie
School Pizza Bar is vlakbij de wijk Ermou en Psiri
Adres: Plateia Agias Eirinis 8, Athens
Openingstijden: 7 dagen per week 10.00-03.00 uur

Vorig artikel:
Avocado Restaurant 100% vegetarisch

Vogend artikel:
To Kafeneio authentiek eten in de toeristische wijk Plaka

Athene_School_Pizza_Bar_02.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!