athene-olympisch stadionrafina-atheneathene-zeusathene-akropolisatheneatheneouzo-griekenland-atheneporto-rafti-atheneatheneathene-akropolis-parthenonathene-foodathene-psiri

Varvakeio markt

De Varvakeio markt is de grootste markt van Athene en is gedeeltelijk overdekt. Deze markt bevindt zich midden in de stad tussen Monastiraki en Omonia op de straat Athinas. Een bezoek aan deze markt is een beleving en mag je zeker niet overslaan tijdens een stedentrip naar Athene.

Athene_varvakeio-markt

Het overdekte gedeelte van de markt is gevestigd in twee 19de-eeuwse markthallen. Hier vindt je vlees en vis en traditionele restaurantjes voor mageirefta (huisgekookt eten). Uiteraard vind je hier de meeste verse producten, het aanbod is enorm.

Athene_Varvakeios_Market_1.jpg

Op de markt wordt flink geschreeuwd door de koopmannen die allemaal hun waar proberen aan te prijzen. Op de vleesmarkt worden volledige lammen, geiten, runderen en zelfs ezels verkocht. In de bakken liggen lamshoofdjes die het goed doen in de soep en ook de ingewanden van de verschillende dieren koop je hier. Wist je dat de Grieken de nacht voor Pasen een speciale soep eten gemaakt van de ingewanden van een lam? 

Athene_varvakeio-markt

In de vishal vind je verse vissen maar ook een grote variatie aan schaal- en schelpdieren. Zorg dat je de markt bezoekt met gesloten schoenen want de vloeren kunnen glad, nat en vissig zijn.

Athene_varvakeio-markt-vis

Tegenover de markthallen is de groente en fruitmarkt en verschillende kleine winkeltjes. Hier vind je een grote varieteit aan olijven, groente en fruit maar ook olijfolie en zelfgemaakte wijnen en zoetigheid. 

Athene_Varvakeios_Market_2.jpg

Restaurants
Rondom Varvakios markt vindt je traditionele en eenvoudige restaurants waar je de goede verse maaltijden kan krijgen. Er is zelfs een restaurant in de kelders gevestigd, hier wordt veel gegeten door de marktkooplieden. Er is geen menukaart en Engels wordt er nauwelijks gesproken. Je wijst aan wat je wilt eten en geniet van je maaltijd tussen de locals. Het restaurant heet Dioporto wat twee deuren betekend.

De Varvakeio markt is dagelijks geopend van maandag t/m zaterdag tot ongeveer 15.00 uur.

Volgend artikel:
Boerenmarkten in woonbuurten

Athene_varvakeio-markt

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!