athene-akropolisatheneathene-zeusporto-rafti-atheneathene-olympisch stadionatheneathene-foodathene-psiriathene-akropolis-parthenonrafina-atheneouzo-griekenland-atheneathene

Vlooienmarkt van Monastiraki

De vlooienmarkt van Monastiraki vind je direct naast het metrostation op het Monastirakiplein in Athene. Het is een smal straatje boordevol kleine winkeltjes met souvenirs, kleding, schoenen, fietsen en nog heel veel meer. De winkels zijn hier 7 dagen per week geopend.

Een bezoek aan deze vlooienmarkt mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Athene. Trek er wat tijd voor uit om over het Avissinias-plein te wandelen en antiekwinkels te bezoeken terwijl je je weg zoekt in een doolhof van straatverkopers. Sommigen verkopen troep, maar anderen hebben echte juweeltjes te bieden. Neus tussen oude boeken, trendy tweedehands kleding, souvenirs, snuisterijen, lederwaren, juwelen en nog veel meer.

Athene_monastiraki-vlooienmarkt

De vlooienmarkt is geweldig voor tieners en volwassenen, maar houd kleine kinderen goed in de gaten, want je kunt er makkelijk verdwalen. Let ook goed op je waardevolle spullen.

Athene_vlooienmarkt-monastiraki

Souvlaki
Ben je uitgewinkeld? Dan zijn er ook volop mogelijkheden om iets te eten. Tegenover de vlooienmarkt, rechts van de Maria Panthanassakerk vind je het bekendste souvlaki straatje van Athene. Het hele straatje zit vol met kebab en souvlakirestaurants. Hier eet je pita's gevuld met vlees, patatjes, tomaat, uien en saus voor nog geen drie euro, de ultieme Griekse snack.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!