rafina-atheneporto-rafti-atheneatheneathene-psiriathene-akropolis-parthenonatheneouzo-griekenland-atheneatheneathene-olympisch stadionathene-foodathene-zeusathene-akropolis

Marktkraampjes met handmade producten in Thissio

Het begin van de Apostolou Pavlou, in het wijkje Thissio, is dé plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar sieraden en andere handmade producten in Athene. Deze weg is voor de Olympische spelen in 2004 geheel autovrij gemaakt en ideaal om lekker te wandelen richting de Akropolis en de oude wijk Plaka.  

Athene_kunstmarkt

Op de Apostolou Pavlou komen iedere dag de straathandelaren bij elkaar om hun 'waar' tentoon te stellen. Vooral in het weekend staat de straat vol met kraampjes en wordt de markt uitgebreid met verkopers die hun antiek kwijt willen. Oude fototoestellen, horloges, munten en echte antiekstukken. Je komt er van alles tegen. De verkopers zitten er de hele dag, vaak samen met hun hond, naast hun kraampjes met een komboloi te spelen.

Athene_kunstmarkt-markt

Naast handgemaakte sieraden vind je er ook veel beeldwerkjes, zeepkraampjes, portemonnees, tweedehands leren tassen en soms zelfs kleding. Tussen de kraampjes vind je ook kunstenaars en muzikanten, die zorgen voor een fijne sfeer. Als je geen verkoper bij het kraampje ziet, zitten ze erachter en zijn ze bezig met het maken van nieuwe sieraden. Deze markt is absoluut leuk en gezellig om overheen te struinen als je op zoek bent naar iets voor jezelf of souvenirtje!

Athene_kunstmarkt

Athene_kunstmarkt-markt

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!