porto-rafti-atheneathene-psiriathene-olympisch stadionatheneatheneathene-akropolisrafina-atheneouzo-griekenland-atheneathene-foodathene-zeusathene-akropolis-parthenonathene

Lycavittos heuvel voor een prachtig uitzicht op Athene

In de chiquere wijk Kolonaki in Athene vind je de Lycavittos heuvel. Deze heuvel is het hoogste punt van Athene en wordt ook wel Lycabettos genoemd.

Athene_lykavittos-heuvel

Op maar liefst 277 meter hoogte heb je hier een prachtig uitzicht over Athene. Vooralīs avonds is een wandeling naar de top een absolute aanrader. De monumenten zijn dan verlicht en het uitzicht is adembenemend. Bij helder weer kun je overdag de schepen in Piraeus en de eilanden zien. Als we de verhalen moeten geloven, is de Lykavittos heuvel ontstaan, doordat Athina een grote rotsblok per ongeluk liet vallen. Ze wilde de rotsblok gaan gebruiken voor de bouw van de Akropolis.

Athene_lykavittos-kerkje

Klimmen of kabelbaan
Je kunt vanaf het einde van de Ploutarchou straat te voet naar boven klimmen. Deze pittige klim duurt ongeveer 45 minuten. Vanaf dezelfde straat gaat ook om de 30 minuten een kabeltreintje naar boven. Het kabeltreintje is een aanrader voor mensen die slechter ter been zijn. Helaas zie je niks van het uitzicht als je dit treintje neemt ťn bij het eindpunt moet je toch nog een aantal trapjes op.

Athene_lykavittos-kabelbaan

Als je de top hebt bereikt, kun je even bijkomen en genieten van een heerlijk hapje en drankje bij de restaurantjes. Naast een terras, vindt je er ook een luxer restaurant om uitgebreid te dineren. Het witte kerkje St. Joris, dat op de heuvel staat, zie je als oriŽntatiepunt vanuit bijna iedere plek in de stad.

Athene_lykavittos-heuvel-kerkje

Het bezoeken van de Lykavittos heuvel wordt door veel toeristen gedaan, je zult dan ook niet de enige zijn. Maar het is zeker de moeite waard om je te wagen aan deze klim en Athene van bovenaf te bewonderen.

Athene_lykavittos-heuvel-uitzicht

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!