athene-psiriathene-foodporto-rafti-atheneathene-akropolisathene-akropolis-parthenonouzo-griekenland-athenerafina-atheneathene-zeusatheneathene-olympisch stadionatheneathene

Akropolis Museum

Het nieuwe Akropolis Museum in Athene is van de buitenkant al indrukwekkend. Het Akropolis Museum, dat in juni 2009 haar deuren opende, is het meest moderne museum in heel Europa. In het museum vind je de schatten die zijn gevonden op de heilige rots.

Het nieuwe Akropolis Museum heeft een totale opppervlakte van 25.000 vierkante meter, tien keer zo groot als het oude museum. Wanneer je het museum binnenkomt brengt de glazen vloer je in contact met de archeologische site†die gevonden is bij de uitgraving van het gebied.

TIP 1: Bestel je tickets voor het Akropolis Museum van tevoren online en je hebt skip-the-line toegang!

Bestel hier tickets voor het Akropolids Museum !

TIP 2: Boek een rondleiding met gids door het Akropolis Museum en ontdek de wonderen van het oude Griekenland met de kennis van een expert (incl. skip-the-line toegang).

Boek hier een rondleiding in het Akropolis Museum

Athene_Akropolis_Museum

Verdiepingen
De permanente tentoonstellingen nemen drie verdiepingen in beslag, verdeeld over 4 levels.†Op de bovenste verdieping vind je een cafe, restaurant en een aantal winkels. Op het eerste level worden vondsten van de hellingen van de Akropolis tentoongesteld.†Vanaf hier heb je tevens een goed uitzicht op de Ionische zuilen van de Propylaia en de sculpturen†en friezen van de Nike Tempel en het Erechteion. Dit zijn de meest belangrijke monumenten op de Akropolis.

Athene_Akropolis-museum

Net zo indrukwekkend is de kamer van archaische kunstwerken, waar je de tentoongestelde kunstwerken van alle kanten kan bekijken omdat ze vrij staan opgesteld. De tweede verdieping van het Akropolis museum is toegewijd aan het Parthenon.

In het midden van de Parthenonkamer op de derde verdieping kun je kijken naar een videopresentatie over het Parthenon en haar sculpturen. In dezelfde ruimte zijn er exposities van oude inscripties die gedetailleerde kostberekeningen weergeven van de constructie van het Parthenon en het standbeeld van de maagd Athena.

Akropolis Museum
Dionysiou Areopagitou 15, Athene

Athene_akropolis-museum

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!