athene-olympisch stadionathene-akropolis-parthenonathene-psirirafina-atheneatheneathene-akropolisathene-foodathene-zeusatheneatheneouzo-griekenland-atheneporto-rafti-athene

Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum in Athene is het grootste museum in Griekenland en een van de belangrijkste wereldwijd. Het bevindt zich in een karakteristiek gebouw op de Patission straat in de wijk Exarcheia en bevat meer dan 16.000 objecten.

Ontdek de schatten van de oude Griekse kunst in dit prachtige museum dat aan het einde van de 19e eeuw gesticht is. Je vindt hier een grote collectie exposities van alle beschavingen die Griekenland gekend heeft van de Prehistorie tot aan de val van het Romeinse Rijk.

Athene_nationaal_archeologisch_museum

Het museum heeft vijf vaste collecties: de prehistorische antiquiteiten collectie, de sculpturen collectie, de vazen en kleine objecten collectie, de brons collectie en de Egyptische antiquiteiten collectie. Bezoek ook de bibliotheek die een rijk en zeldzaam fotoarchief heeft. Het museum heeft twee cafe's en een giftshop.

Nationaal Archeologisch Museum
Patission Street 44, Athene

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!