atheneathene-psiriporto-rafti-athenerafina-atheneathene-akropolisathene-olympisch stadionathene-akropolis-parthenonathene-foodatheneathene-zeusouzo-griekenland-atheneathene

Museum van Griekse gastronomie

Het Museum van Griekse gastronomie in Athene opende haar deuren in juni 2014 in een prachtig en goed onderhouden Neoklassiek gebouw in de wijk Psiri. Met een gezellig cafe in de tuin en een restaurant en winkel op de bovenverdieping is het veel meer dan alleen een museum.†

De tentoonstelling over het kloosterdieet laat je de productie van voeding met traditionele technieken zien. De gids in het museum vertelt over de regels waar de monniken zich betreffende hun voeding aan moeten houden.†Je ziet de basisingredienten van het kloosterdieet, even als de gereedschappen die worden gebruikt voor het verkrijgen van deze ingredienten. Hierbij kun je denken aan gereedschap dat gebruikt wordt bij de olijfpersing, het bakken van brood en het maken van wijn.

Athene_museum_Griekse_gastronomie

Tijdens elke tentoonstelling wordt er in het restaurant een bijpassend menu gekookt door chefkok Dimitris Vasilaris. Elk menu wordt samengesteld met producten die vers van de nabijgelegen Varvakeio markt komen en heeft vier gangen. Wijnliefhebbers zullen verrast worden door de uitstekende wijnkaart. Voor een viergangen menu betaal je 24 euro.

De tentoonstellingen wisselen elkaar regelmatig af. e redactie van Athene-nu geeft in de Agenda een overzicht van het aanbod per periode. Het museum specialiseert zich tevens in kookdemonstraties en kooklessen voor groepen.

Museum van Griekse Gastronomie
Agiou Dimitriou 13, Psiri, Athene

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!