porto-rafti-atheneatheneatheneathene-zeusathene-akropolisrafina-atheneathene-psiriatheneathene-akropolis-parthenonathene-foodouzo-griekenland-atheneathene-olympisch stadion

Museum of Illusions: interactieve fun voor de hele familie

Het Museum of Illusions in Athene is een interactief museum voor de hele familie. De wereld op zijn kop, niet is wat het lijkt. Dat is wat je overkomt in het Museum of Illusions in Athene. Verspreid over twee verdiepingen zijn tachtig interactieve displays. Je stapt in een wereld van illusies die niet alleen je zintuigen bedriegen maar ook nog eens heel erg grappig zijn.  Bij elk onderdeel staat een  informatiebordje met richtlijnen voor interactie en een uitleg van wat je ziet. Vloerstickers laten zien waar je moet staan voor de beste foto.

Athene_museum_of_illusion_athene.jpg

Hands-on en interactief
In het Museum van Illusies mag je alles aanraken, of eigenlijk je moet alles aanraken, alleen dan is de ervaring compleet. Overal kun je, of liever gezegd, moet je foto's maken! Personeel en stickers op de vloer geven aan wat de beste positie is voor het mooiste resultaat.

TIP: koop tickets voor het Museum van Illusies van tevoren online!

Koop hier je toegangsbewijs voor het Museum of Illusions

De optische illusie van de stoel
Groot en klein zijn niet de afmetingen van je lichaam maar een kwestie van perspectief. Wanneer je naast de Eiffeltoren staat ben je klein maar wanneer je naast een peuter staat ben je groot. Het is maar net hoe je jezelf ziet in een wereld met objecten van verschillende grootte.

Dit kun je in het Museum of Illusions zelf ervaren. Wanneer je op de Beuchet stoel zit, dan krimp je. Hoe komt dat? Staat deze gigantische stoel in een piepklein kamertje? Is die stoel eigenlijk wel zo groot als je denkt? De rest moet je zelf ontdekken in het museum.

Een reus en een dwerg
Een andere favoriete attractie is de kamer waar je aan de ene kant reus bent, sta je in een andere hoek dan ben je een dwerg. Dit ervaar je in de Ames-kamer. Het principe berust op een vals plafond dat niet horizontaal loopt en ook niet helemaal te zien is. De persoon wiens hoofd dicht bij het plafond is, lijkt groter dan de persoon die midden in de kamer staat.

Athene_museum_of_illisions_athene.jpg

Optische illusie
Alles wat je ervaart in het Museum of Illusion is een optische illlusie en kan wetenschappelijk worden uitgelegd. Alle attracties zijn zo gemaakt dat ze breken met natuurkundige conventies. Wat je met je ogen ziet is één ding maar wat je hersens zeggen is een ander ding. Daarom is het moeilijk vast te stellen of je op een hellende of een vlakke vloer staat. In het Museum of Illusions kun je het allemaal ervaren.

Locatie en adres
Het Museum of Illusions bevindt zich in de wijk Monastiraki in het centrum van Athene, omringd door een aantal bezienswaardigheden zoals de Tempel van Hephaestus en de Romeinse Agora. Een wandeling van 15 minuten brengt je van het Syntagmaplein naar het museum.

Het museum is vlakbij het metrostation Monastiraki. De Hop on Hop off bustour heeft hier ook een halte.

Adres: Museum of Illusion, Ermou 119, ingang aan de Astiggos-straat 12, Monastiraki, Athene
Openingstijden: iedere dag van 10.00-21.00 uur

Het Museum of Illusions in Athene maakt deel uit van een wereldwijde franchise die in 2015 in Zagreb begon.
In Amsterdam: Upside Down Museum, alles ondersteboven
In Praag: Museum of Senses, je zintuigen op zijn kop

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!