athene-akropolisatheneporto-rafti-atheneatheneathene-psiriouzo-griekenland-atheneathene-olympisch stadionathene-akropolis-parthenonathenerafina-atheneathene-foodathene-zeus

Parken en tuinen

Athene heeft verschillende plekken waar je even helemaal tot rust kunt komen. Het gebied rondom de Akropolis en de wijk Thissio is eigenlijk één heel groot park - het is volledig voetgangersgebied en prachtig groen. Op verschillende plekken kun je genieten van een prachtig uitzicht en verschillende oude theaters.

Daarnaast bieden de Nationale Tuinen, die vroeger de tuinen van de koning waren, een oase van rust. Naast de bekende parken in Athene willen wij ook een overzicht geven van mooie natuur in de omgeving van de stad. Heerlijk voor een uitstapje wanneer je wat langer in Athene verblijft.

Wist je dat je in het meer van Vouliagmeni, dat aan de zuidkust ligt, het hele jaar door kunt zwemmen? Het water is hier altijd minstens 20 graden en heeft een helende werking. Een natuurlijke bron op minder dan een uur afstand van Athene!