athene-psirirafina-atheneathene-akropolis-parthenonathene-zeusporto-rafti-atheneouzo-griekenland-atheneathene-olympisch stadionatheneatheneatheneathene-akropolisathene-food

De Nationale Tuin van Athene

De Nationale Tuin, de voormalige koninklijke tuin, is een heerlijk park midden in het drukke centrum van Athene. De tuin is ongeveer 15,5 hectare groot en ligt direct achter het Griekse parlementsgebouw . Het park gaat verder naar het zuiden tot het gebied waar het Zappeion ligt, tegenover het Panathinaiko of Kalimarmaro het Olympisch Stadion van de Olympische Zomerspelen 1896.†

Athene_nationale-tuinen

Dit mooie park was eens de tuin van het Koninklijke Paleis, aangelegd in 1939 door Koningin Amalia, de vrouw van Koning Otto van Beieren, en haar Duitse tuinman Schmidt. Het park is nu eigendom van de stad Athene. De tuinen zijn de hele dag geopend voor het publiek en een perfecte plek om te wandelen, sporten of te picknicken. Tegenwoordig vind je in de tuinen een kleine kinderboerderij, een speeltuin, verschillende vijvers (o.a. met schildpadden), een bibliotheek en een kafenion.

Athene_nationale-tuinen

Uit de oudheid vind je in de tuinen enkele ruines, resten van zuilen en zelfs resten van oude Romeinse baden en stadsmuren uit de tijd van de Romeinse keizer Hadrianus, net achter het parlementsgebouw. Vanwege de veiligheid zijn deze helaas niet open voor het publiek.

Athene_nationale-tuinen

De tuin wordt van water voorzien door een kanaaltje dat oorspronkelijk is aangelegd als aquaduct door de tiran Peisistratos. Het openbare toilet was vroeger de koude voorraadkamer van Koningin Amalia. In het zuidoostelijke deel van de tuin staat een borstbeeld van de eerste Griekse gouverneur Capodistrias. In het zuidelijke gedeelte van de tuin vind je beelden van verschillende Griekse dichters.

Athene_nationale-tuinen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!