atheneathene-psiriathene-akropolisatheneouzo-griekenland-atheneathene-akropolis-parthenonrafina-atheneatheneathene-olympisch stadionathene-foodporto-rafti-atheneathene-zeus

Botanische tuin in Chaidari

De Botanische tuin ligt een stuk buiten het centrum van Athene, maar is voor liefhebbers van tuinen en parken zeker een bezoek waard.

Je vindt de botanische tuin op ongeveer 8 km vanaf het Omoniaplein in de wijk Chaidari. De tuin is ongeveer 1860 vierkante meter groot en huisvest meer dan 2500 verschillende soorten planten vanuit heel de wereld.

De Botanische tuin is vernoemd naar de Alexandros en Julia Diomidous Foundation. de inspirators en de oprichters van deze opmerkelijke plaats. Het park werd ontworpen door W. Hammerbacher, hoogleraar aan de Universiteit van Berlijn, en voor het publiek geopend in 1975.

Athene_Chaidari_Botanic.jpg

Tegenwoordig wordt de botanische tuin gebruikt door de Agronomische afdeling van de universiteit van Athene. In de tuin vind je veel paden en zitjes en bovenal een buitengewoon ecosysteem. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en gezinnen. Er is ook een cafetaria, een restaurant en een speeltuin voor kinderen om veilig te spelen. De toegang is gratis. Fietsen en huisdieren zijn niet toegestaan.

Openingstijden: van maandag t/m vrijdag zijn de tuinen geopend van 8.00 tot 14.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 15.00 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!