![porto-rafti-athene porto-rafti-athene](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160429170914.jpg)
![athene-food athene-food](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160429171132.jpg)
![athene-akropolis-parthenon athene-akropolis-parthenon](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160429171210.jpg)
![athene-psiri athene-psiri](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160429170944.jpg)
![athene-olympisch stadion athene-olympisch stadion](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160121103608.jpg)
![rafina-athene rafina-athene](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160429171049.jpg)
![athene athene](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160121103515.jpg)
![athene-akropolis athene-akropolis](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160429171014.jpg)
![athene athene](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160121103528.jpg)
![athene-zeus athene-zeus](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160429171110.jpg)
![athene athene](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160121103543.jpg)
![ouzo-griekenland-athene ouzo-griekenland-athene](https://www.athene-nu.nl/stad_images/images_slider/Athene_20160217212621.jpg)
Recept Psari sto fourno - vis uit de oven
Recept Psari sto fourno - vis uit de oven. Voor dit gerecht kun je het beste vissen als zeebaars, snapper of zoetwaterbaars gebruiken. Het maken van dit gerecht is echt verrassend eenvoudig. Je hebt een oven nodig en een ovenschaal waar je de visfilets in een laag in kunt leggen.
Ingrediënten:
- 4 dikke witvisfilets
- 3 eetlepels olijfolie
- sap van 2 citroenen
- 60 ml witte wijn
- 3 tenen knoflook gesnipperd
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 40 gram selderijstengel met groen gehakt
- 4 eetlepels gehakte platte peterselie
- olijfolie voor erbij
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng de visfilets op smaak met een beetje zout.
Meng de olijfolie met de wijn, het citroensap, de knoflook, de tomaten, de selderij en 3 eetlepels van de peterselie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Giet een paar lepels over de bodem van de ovenschaal en leg daar de visfilets bovenop, giet vervolgens
de rest van het mengsel er overheen. Zet de schaal onafgedekt ongeveer 45 minuten in de oven.
![Athene_snapper-on-foil.jpg Athene_snapper-on-foil.jpg](https://www.athene-nu.nl/attachments/Athene_snapper-on-foil.jpg)
De saus moet ingedikt zijn en de bovenkant van de stukken tomaat moet beginnen te karameliseren.
Zet als de saus nog waterig is de oven uit en laat de vis 10 minuten staan met de ovendeur open.
Besprenkel met olijfolie, peterselie en vers brood.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek "Mezze & Moussaka" - de smaak van Griekenland van Tessa Kiros.
Volgend artikel: Street Food van koulouri tot gyros
Vorig artikel: Recept van loukoumades, Griekse oliebolletjes maar net even anders