www.athene-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
athene-olympisch stadionathene-akropolis-parthenonathene-zeusathene-psiriatheneatheneatheneathene-foodrafina-atheneporto-rafti-atheneouzo-griekenland-atheneathene-akropolis

Rakomelo - drankje met raki en honing

Rakomelo is een heerlijk warm drankje dat eigenlijk alleen 's winters gedronken wordt in Griekenland. Het is een combinatie van het drankje "raki" met "meli" wat honing betekent in het Grieks. Het wordt vaak in kleine kannetjes (briki) geserveerd na het eten.

Rakomelo wordt gemaakt door het combineren van raki of Tsipouro met honing en diverse kruiden, zoals kaneel, kardemom, of andere regionale kruiden. Het wordt geproduceerd op Kreta en andere eilanden van de EgeÔsche Zee en op het Griekse vasteland.

Rakomelo kun je kant en klaar vinden in flessen bij slijterijen, je hoeft het dan alleen nog te verwarmen en het is klaar om te serveren.

Athene_rakomelo-252-medium.jpg

Recept
Een eenvoudig recept voor rakomelo is 1-2 theelepels honing voor elke 4 glaasjes raki, samen met 1 theelepel kaneel. De ingrediŽnten kun je het best verwarmen in een speciale kannetje, briki genoemd, op een gasfornuis, eigenlijk net als Griekse koffie.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!