atheneathene-olympisch stadionouzo-griekenland-atheneporto-rafti-atheneathene-akropolis-parthenonatheneathene-foodathene-akropolisathene-zeusrafina-atheneatheneathene-psiri

Rakomelo - drankje met raki en honing

Rakomelo is een heerlijk warm drankje dat eigenlijk alleen 's winters gedronken wordt in Griekenland. Het is een combinatie van het drankje "raki" met "meli" wat honing betekent in het Grieks. Het wordt vaak in kleine kannetjes (briki) geserveerd na het eten.

Rakomelo wordt gemaakt door het combineren van raki of Tsipouro met honing en diverse kruiden, zoals kaneel, kardemom, of andere regionale kruiden. Het wordt geproduceerd op Kreta en andere eilanden van de EgeÔsche Zee en op het Griekse vasteland.

Rakomelo kun je kant en klaar vinden in flessen bij slijterijen, je hoeft het dan alleen nog te verwarmen en het is klaar om te serveren.

Athene_rakomelo-252-medium.jpg

Recept
Een eenvoudig recept voor rakomelo is 1-2 theelepels honing voor elke 4 glaasjes raki, samen met 1 theelepel kaneel. De ingrediŽnten kun je het best verwarmen in een speciale kannetje, briki genoemd, op een gasfornuis, eigenlijk net als Griekse koffie.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!