www.athene-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
atheneathene-olympisch stadionporto-rafti-atheneatheneathene-akropolisathene-akropolis-parthenonathene-zeusathene-foodathenerafina-atheneathene-psiriouzo-griekenland-athene

Recept Bakaliaro me skordalia - gebakken zoute kabeljauw

Dit gerecht wordt volgens de Griekse traditie gegeten op "Kathari deftera", asmaandag, de dag dat de vastenperiode voor Pasen in gaat. Vlees is vanaf die dag 40 dagen uit den boze. Veel Grieken gaan op deze dag vliegeren en picknicken met diverse gerechten van zeevruchten.

Ingredienten (voor 4 personen)



Bereiding:
De gezouten kabeljauw moet je twee tot drie dagen van te voren weken, je moet daarbij steeds het water verversen zodat het zout voor het grootste gedeelte verdwijnt. Laat de kabeljauw tijdens het weken in een afgedekte kom in de koelkast staan.

Spoel de moten kabeljauw af met water en dep ze droog met keukenpapier. Doe de bloem in een diep bord en vul een diep bord met koud water. Doe zoveel olie in een grote koekenpan dat de olie halverwege de zijkanten van de vis komt. Verhit de olie. Doop de moten aan beide kanten in de bloem en haal ze heel snel door het koude water. Doop ze vervolgens weer in de bloem. Bak de moten op de huid en draai ze om als de onderkant goudbruin en stevig is. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien op met versgemalen peper, partjes citroen en skordalia.

Athene_Bakaliaros.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!