ouzo-griekenland-atheneathene-akropolisrafina-atheneathene-foodathene-zeusathene-olympisch stadionatheneathene-akropolis-parthenonathene-psiriatheneporto-rafti-atheneathene

Salade van zwartoogboontjes en linzen

De Grieken zijn een volk dat van tradities houdt. Bijna allemaal zijn ze Grieks orthodox en gedurende het jaar zijn er flink wat periodes dat er gevast wordt. Als men in Griekenland vast houdt dat in dat er geen vlees en andere producten van bloedende dieren wordt gegeten zoals bijvoorbeel verse vis, kaas, eieren, yoghurt en melk.

In die tijd eet men veel groentegerechten en gedroogde peulvruchten. Hier geven we je een recept voor een heerlijke en voedzame salade van zwartoogboontjes en linzen.

Ingredienten (voor 8 personen):


Bereiding:
Week de bonen een nacht in ruim koud water. Giet ze de volgende dag af en doe ze in een pan met zoveel koud water dat ze onder staan. Breng aan de kook. Giet ze af en was de pan af. Laat de bonen in het vergiet schrikken door er koud water overheen te gieten. Doe ze weer in de pan met vers water, voeg de ui en de knoflooktenen toe en breng ze opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten sudderen.

Athene_Zwartoogbonen.jpg

Voeg de linzen toe en laat nog ongeveer 30 minuten sudderen tot de linzen zacht, maar niet papperig zijn. Voeg tijdens de laatste 5 minuten zout toe. Giet de bonen en linzen af in een fijne zeef. Verwijder de ui en de knoflooktenen. Doe de bonen en de linzen in een kom en laat ze een beetje afkoelen. Voeg de olijfolie, peterselie, dille, lenteuitjes en zout en peper toe. Meng alles voorzichtig door elkaar en serveer lauwwarm.

Dit recept is afkomstig uit het boek "Meze & moussaka" - De smaak van Griekenland van Tessa Kiros.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!