atheneporto-rafti-athenerafina-atheneathene-olympisch stadionathene-foodathene-akropolisouzo-griekenland-atheneathene-psiriathene-akropolis-parthenonathene-zeusatheneathene

Recept voor Magiritsa paassoep

Dit is een recept waar de meeste niet-Grieken van gruwelen, toch is het erg lekker en echt het proberen waard.
Magiritsa is een soep van lamsingewanden en sikotaria (levertjes) en verschijnt in Griekenland op tafel na de middernachtelijke paasmis.

De soep wordt van te voren klaargemaakt. Wanneer iedereen teruggekeerd is uit de kerk, wordt op het laatste moment het ei-citroen mengsel door de soep geklopt.

IngrediŽnten (voor 8 personen):


Bereiding
Doe het hart, de lever en de longen in een grote pan en doe er zoveel water bij dat het onderstaat, breng aan de kook. Laat het 20 minuten sudderen en schep het schuim af. Zeef het vocht en bewaar de bouillon. Je hebt ongeveer 1 liter bouillon nodig voor de soep. Snijd het vlees in kleine stukken.

Keer de ingewanden binnenstebuiten met een vleespen, wrijf ze in met grof zout en citroen om ze schoon te maken en spoel ze af, laat uitlekken. Verhit de boter in een pan met zware bodem en bak de uien zacht. Voeg het orgaanvlees en de ingewanden toe.

Athene_Magiritsa-recipe-Greek-Easter-soup.jpg

Bak dit een minuut of twee en voeg dan de bouillon toe samen met 500 ml water en breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst en flink wat zout en peper toe. Laat zonder deksel ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur of totdat het vlees gaar is. Voeg de dillen munt toe en laat nog een paar minuten staan voordat je de soep opdient.

Haal de pan van het vuur. Klop de eierdooiers met het citroensap in een kom. Roer er een beetje van de hete bouillon door en meng het geleidelijk door de soep. Dien onmiddelijk op met vers wit brood.

Dit recept is afkomstig uit het boek "Meze & moussaka" - de smaak van Griekenland van Tessa Kiros†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!