athene-psiriatheneporto-rafti-atheneathene-zeusathene-foodouzo-griekenland-atheneatheneathene-akropolisrafina-atheneathene-olympisch stadionathene-akropolis-parthenonathene

Attika Zoo - de dierentuin van Athene

Zeker als je wat langer in Athene blijft is het leuk om een dag de stad uit te gaan. De Attika Zoo ligt vlakbij de luchthaven en is vanuit het centrum goed te bereiken met de bus. Je kunt hier gemakkelijk een paar uur doorbrengen en het eventueel combineren met een bezoek aan het Mc Arthur Glenn outletcentrum dat bijna naast de Attika Zoo ligt.

Het Attika zo÷logisch park in Athene is de enige dierentuin in Griekenland. Het dierenpark ontvangt jaarlijks tienduizenden bezoekers van alle leeftijden. Al meer dan tien jaar biedt het Attica Zoological Park bezoekers een unieke reis naar de vijf continenten, via meer dan 2000 dieren en 400 verschillende soorten. Kom je met kinderen naar Athene dan isa deze dierentuin zeker een aanrader. Zorg ervoor dat je de dolfijnenshow niet mist. Deze is niet bij de entreeprijs inbegrepen maar zeker de moeite waard.

Athene_attica-zoo-dierentuin

Vogelpark
Het Attica Zoological Park is geopend in mei 2000. Het was aanvankelijk een vogelpark met 1100 vogels van 300 verschillende soorten. Het park had de derde grootste vogelcollectie in de wereld. Het vogelpark werd in april 2001 uitgebreid met de wereld van de reptielen, gevolgd door de Griekse fauna in 2002, de Afrikaanse Savanne tentoonstelling (met zebra's en giraffen) in 2003, een katten-tentoonstelling en uitbreiding van de Afrikaanse Savanne tentoonstelling in 2004, een apententoonstelling in 2005, het land van de Cheetah, een chimpansee en gibbon en een tentoonstelling over SomaliŰ (met kamelen en ezels) in 2008.

Dolfinarium
In 2010 opende de dierentuin een dolfinarium en werden witte neushoorns toegevoegd aan haar bewoners. De dierentuin heeft een collectie grote katten waaronder leeuwen en tijgers, evenals zwarte panters en luipaarden. De dierentuin heeft tevens een apenjungle waar je doorheen kunt lopen en de apen aan kunt raken. De dierentuin is 365 dagen per jaar geopend en sluit met zonsondergang.á

Athene_Attica_Zoo.jpg

Attika Zoo
At Yalou, Spata

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!