athene-akropolisathene-akropolis-parthenonathene-zeusathenerafina-atheneporto-rafti-atheneathene-olympisch stadionatheneouzo-griekenland-atheneatheneathene-foodathene-psiri

Zwemmen in het meer van Vouliagmeni

Zeker als het te koud is om te zwemmen in de zee, is een middagje zwemmen in het prachtige meer van Vouliagmeni een geweldig idee. Het meer ligt bij de gelijknamige badplaats, op 22 kilometer van Athene.

Het Vouliagmeni meer, in het hart van de Atheense Rivièra, is een verborgen schat van de provincie Attica. Gelegen op een idyllische plek, wachtend om ontdekt te worden. De brakke wateren die continu worden aangevuld door de zee en de ondergrondse thermale bronnen bieden een natuurlijke en unieke thermische spa ervaring.

Athene_meer-vouliagmeni

Thermale bronnen
Het Vouliagmeni meer heeft een onderscheiding ontvangen van een speciale commissie van Griekenland voor de bescherming van de natuurlijke thermale bronnen. De genezende eigenschappen van de natuurlijke bronnen die het meer leveren zijn het gevolg een hoge concentratie aan zouten en mineralen in het water, met name kalium, natrium, lithium, ammonium, calcium, ijzer, chloor en jood.

Athene_Vouliagmeni-meer

Dit alles, in combinatie met de hoge watertemperaturen, helpen bij verschillende lichamelijke aandoeningen, bevorderen revalidatie en helpen bij gynaecologische en dermatologische ziekten. Het water in het meer komt uit bronnen van 50 tot 100 meter diep en dat zorgt voor een constante temperatuur tussen 22-29 graden Celsius gedurende het hele jaar.

Athene_Vouliagmeni-meer

Het meer mondt uit in de zee als het waterpeil boven de 50 meter van het zeelevel uitkomt. Dit helpt bij de continue vernieuwing van het water van het meer en resulteert in de brakke samenstelling.

Athene_Vouliagmeni.jpg

Natuurlijke peeling
De kleine visjes genaamd Garra Rufa zijn de natuurlijke bewoners van het meer. Een bezoek aan het meer belooft bezoekers een unieke peeling. Deze peeling staat ook wel bekend als Vis Spa. De visjes verwijderen dode huidcellen en geven een ontspannende massage. Na het zwemmen in het meer kun je relaxen op de ligbedden of genieten van een kop koffie of volledige maaltijd in het restaurant van het meer. Voor jonge kinderen is er een speeltuin. 

Het meer van Vouliagmeni

Athene_Vouliagmeni-meer

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!