atheneathene-olympisch stadionatheneathene-akropolis-parthenonporto-rafti-athenerafina-atheneathene-akropolisathene-foodatheneathene-psiriathene-zeusouzo-griekenland-athene

Een dag op de eilanden Aegina en Agkistri

Vlakbij de kust van Piraeus liggen een aantal eilanden die erg mooi zijn. Deze Saronische eilanden zijn gemakkelijk te bereiken met de Flying Dolphin vanaf Piraeus. Binnen een uur zit je in een compleet andere wereld. Met name de eilanden Agkistri en Aegina zijn absoluut de moeite waard voor een dagtrip tijdens je stedentrip naar Athene of je vakantie in Griekenland.

Athene_ferryboot_eilanden

Aegina ligt op slechts een half uur afstand met de Flying Dolphin vanaf Piraeus. Het eiland heeft een gezellige stadje met toeristische winkels, (vis)tavernes en gezellige cafe's. In de haven kun je een scooter, fiets of auto huren om iets meer van het eiland te zien.

Boek tickets voor een dagtocht naar de eilanden Hydra, Poros en Aegina

Bezienswaardigheden
Het Agios Nektarios klooster is een van de bekendste kloosters van Griekenland, maar ook Paleo Chora (een oude stad met heel veel kleine kerkjes) en de Afaia tempel zijn een bezoek waard. Het vissersdorpje Perdika is erg mooi en heeft echt traditionele taverna's aan zee.

Athene_afaia_tempel-Aegina

Agkistri
Als je van rust en ongerepte strandjes houdt blijf je nog iets langer zitten op de boot en reis je vanaf Aegina door naar Agkistri dat ongeveer 10 minuten verderop ligt. Hier vind je prachtige baaien, traditionele dorpen in een geweldig bergachtig landschap. Ben je sportief? Denk dan eens aan een fietstour van Let's Meet in Athensop Agkistri.

Athene_Agkistri

Athene_Agkistri_strand

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!