athene-akropolis-parthenonatheneatheneathene-psirirafina-atheneathene-foodathene-zeusporto-rafti-atheneatheneathene-olympisch stadionathene-akropolisouzo-griekenland-athene

Dagtrip Epidaurus, Mycene en Nafplio

Wanneer je in Athene de Akropolis en andere oudheden hebt bezocht, is het tijd om wat andere archeologische plekken te bekijken want Griekenland is meer dan Athene. Epidaurus (Epidavros) , Mycene en Nafplio liggen niet te ver van Athene en zijn ideale bestemmingen voor een dagtocht.

Athene_daytrip.JPG

Epidaurus
Epidaurus is vooral bekend om het prachtig bewaarde antieke amfitheater dat zijn roem dankt aan de uitstekende akoestiek. Het theater is nog steeds in gebruik voor het Athene zomerfestival.

Athene_daytrip_epidavros_theater.JPG

Mycene
Mycene is een† stad bekend in de oudheid als de stad van Agamemnon, de legeraanvoerder die naar Troje trok en naar een idee van Odysseus de list van het paard van Troje uitvoerde.†In het oude Mycene zijn talloze monumenten waaronder het koninklijke graf van koning Agamemnon, de Schatkamer van Atreus, de Cyclopische Muren en de Leeuwenpoort. De gouden schatten van Atreus zijn nu in het archeologisch museum in Athene.

Athene_daytrip_mycene.JPG

Nafplio
Nafplio was oorspronkelijke de hoofdstad van de moderne Griekse staat. Het is een heel gezellig provinciestadje waar het leven minder hectisch is dan in Athene. Het ligt tussen Mycene en Epidaurus en is de perfecte tussenstop voor lunch in een van de vele tavernes. De bezienswaardigheden zijn het vestingeiland Bourtzi en het Venetiaanse Palamidi-kasteel.

TIP: De makkelijkste en snelste manier om Mycene, Nafplio en Epidaurus te bezoeken is met een dagtrip vanuit Athene.

Boek hier dagtrip naar Epidauros, Mycene en Nafplio

Athene_daytrip__nafplio.JPG

Kanaal van Korinthe
Mycene, Nafplio en Epidaurus liggen in de regio Argolis† op een paar uur rijden ten zuiden van Athene op de Peloponnesos, dat door het Kanaal van Korinthe van het vasteland wordt gescheiden.†Op de heen en terugweg kruis je het Kanaal van Korinthe, waar je even kunt stoppen om het kanaal op je gemak te bekijken. Er is een grote parkeerplaats en verschillende mogelijkheden om iets te eten en te drinken.

Athene_daytrip_kamaal_van_korinthe.JPG

Hoe ver zijn Epidaurus, Mycene en Nafplio van Athene?
De afstand van Athene naar Epidaurus is ongeveer 125 kilometer en dan† ongeveer 35 kilometer naar Nafplio en nog een laatste 23 kilometer om in Mycene te komen.

Hoe kom je van Athene naar Epidaurus, Mycene en Nafplio
Je kunt de regio Argolis bereiken met het openbaar vervoer: met de bus (KTEL Argolidas) of per trein (OSE) vanuit het centrum van Athene.† Beide rijden het hele jaar door een paar keer per dag. Je kunt ook met de proastikos (regiotrein) naar Kiato gaan en van daar een taxi nemen. Maar dit is allemaal wat bewerkelijk en vergt vrij veel tijd.

Volgend artikel: Zwemmen in het meer van Vouliagmeni

Vorig artikel: De stranden bij Athene

foto's Marianne Crone

Athene_daytrip_zee.JPG

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!