atheneathene-akropolis-parthenonathene-foodrafina-atheneatheneouzo-griekenland-atheneatheneathene-psiriathene-olympisch stadionathene-akropolisathene-zeusporto-rafti-athene

Eet als een local in Athene

Op de meeste plekken in Athene vind je restaurantjes in overvloed. Op de toeristische plekken staan opdringerige obers op te stoep klaar om je naar binnen te praten, maar daar trap je natuurlijk niet in.

Het beste eet je daar waar de locals ook eten. In Athene eet je traditionele gerechten in de eenvoudige restaurants rondom de Varvakeio markt. De restaurants zijn voornamelijk bedoeld voor de marktkooplui die hier snel een maaltijd eten. Hier vind je goede en traditionele maaltijden, maar veel sfeer hangt er niet in de door tl-buizen verlichte eethuisjes met papieren kleden op de tafels.

We kunnen ons voorstellen dat je vooral 's avonds gezellig uit eten wilt, maar dan niet op een plaats waar alle toeristen komen. Ga eens naar de wijken net iets buiten het meest centrale gedeelte van de stad. In de wijken Pangrati, Koukaki en Petralona vindt je veel leuke adresjes waar voornamelijk locals eten.

Athene_Local_food.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!