atheneporto-rafti-atheneathene-psiriathene-foodathenerafina-atheneouzo-griekenland-atheneatheneathene-akropolisathene-olympisch stadionathene-akropolis-parthenonathene-zeus

Combineer Athene met een Grieks eiland

Athene is een geweldige stad, natuurlijk vanwege het klimaat en de geschiedenis die je hier nog overal terug vindt, maar ook door de prachtige eilanden die heel makkelijk bereikbaar zijn vanuit Piraeus, de havenstad van Athene.

De Saronische eilanden kun je vanuit Piraeus heel gemakkelijk en snel bereiken per boot. Met de Flying Dolphin ben je binnen een uur op Aegina en Agkistri. Poros en Hydra liggen iets verder weg maar ook deze zijn zeker de moeite waard.

Athene_ferryboot_flying-dolphin

Er worden verschillende eendags cruises georganiseerd waarbij je meerdere eilanden op een dag ziet, dit is natuurlijk leuk, maar in zo'n korte tijd zie je heel weinig. Wij adviseren je daarom om een eiland uit te kiezen en dit op eigen gelegenheid te bezoeken. Boottickets vind je bij de kiosken in de haven of bestel je online via de website van OpenSeas.

Athene_Agkistri

Aegina en Agkistri zijn echte aanraders, beide prachtig groen en met volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en zwemmen. De boten gaan zeer regelmatig wat het makkelijk maakt om voor een dagje aan de drukte van Athene te ontsnappen.

Athene_afaia_tempel_aegina

Uitgebreide informatie over wat je op deze eilanden kunt zien en doen vind je op de website van Aegina en Agkistri.

Athene_aponissos_eilandje_Agkistri

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!