athene-foodporto-rafti-atheneatheneatheneathene-akropolis-parthenonrafina-atheneathene-olympisch stadionathene-psiriatheneouzo-griekenland-atheneathene-akropolisathene-zeus

Dorp onder de Akropolis

Het dorp onder de Akropolis wordt Anafiotika genoemd en is onderdeel van de oudste woonwijk van Athene, de Plaka. Deze woning vind je in de smalle straatjes van de meest pittoresque wijk van Athene.

Dit huis bevindt zich op de eerste verdieping van een oud historisch gebouw met uitzicht op het centrale en meest pittoreske deel van de Plaka. Het is een geweldige ervaring om in dit traditionele huis te verblijven waar je tevens kunt genieten van de prachtige atrium tuin.

De eigenaren zijn net klaar met de renovatie van de eerste verdieping van dit prachtige huis waarvan de oorsprong teruggaat tot ongeveer 800 na Christus. De slaapkamer heeft een tweepersoonsbed en er is een bedbank in de woonkamer, het kan voor maximaal vier personen worden gehuurd.

Athene_Anafiotika.jpg

De sfeer in het huis is licht en luxe dankzij een op maat gemaakte open keuken, een grote glazen paneel op het dak en een binnentuin. De afwerking van het interieur is heel mooi en bestaand uit met de hand afgewerkt hout, gietijzer en echte Pentelisch marmer.

De flat is gelegen op de Lysiou straat, veruit de meest iconische straat in de wijk Plaka en bijna geheel autovrij. 

De eerste verdieping 


De tweede verdieping van het huis kan worden gebruikt als opslag tijdens het verblijf; het huis heeft een aparte ingang aan de andere kant van het blok. Dit huis wordt aangeboden via airbnb.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!