ouzo-griekenland-atheneathene-akropolis-parthenonathene-psiriathene-akropolisatheneathene-foodathene-zeusatheneathenerafina-atheneathene-olympisch stadionporto-rafti-athene

Weer in Athene

Athene kent eenámediterraan klimaatámet warme zomers en milde winters. In juli en augustus kunnen de temperaturen stijgen tot 40░C. Hittegolven komen ook regelmatig voor.

In de zomer (met name in de maand augustus) zorgt deámeltemi, een sterke noordelijke wind die soms over de oostelijke kust van Griekenland waait, voor een beetje verfrissing.

In de wintermaanden liggen de gemiddelde maximumtemperaturen tussen de 12 Ó 15░C. In het noorden van Griekenlandásneeuwt het regelmatig. Met name vanaf midden oktober tot eind april valt er regelmatig regen. Doordat Athene in de schaduw van vier bergen ligt, is het er veel droger dan in de rest van Europa.

De ideale maanden voor eenácitytrip naar Atheneázijnámei, juni, september en oktober. Dan schommelt de temperatuur tussen de 29░ en 33░ C. Kom je in de zomer naar Athene? Combineer je citytrip dan met een bezoek aan een van de Griekse eilanden!