athene-akropolisathene-olympisch stadionatheneathene-akropolis-parthenonouzo-griekenland-atheneatheneporto-rafti-atheneathene-foodrafina-atheneathene-zeusatheneathene-psiri

Winter in Athene

Winters in Athene zijn echt leuk. De temperatuur ligt meestal nog rond de 15 graden en de zon schijnt vaak.
In de winter is de stad echt weer van de Grieken zelf omdat de meeste toeristen in de zomer komen.

In de winter leer je het echte Athene kennen. Het is niet zo druk en de temperaturen zijn veel aangenamer dan bijvoorbeeld in de maanden juli en augustus. Een bezoek aan de Akropolis in de winter is een genot. Je hoeft je geen weg te banen door de hordes toeristen en ook het beklimmen van de vele trappetjes gaat beter bij een aangename temperatuur.

Ook fietsen in Athene kun je het hele jaar door. Neem contact op met Let's Meet in Athens voor het aanbod in wintertours. In de zomer vertrekken veel inwoners van Athene richting de kust en vindt het uitgaansleven ook grotendeels daar plaats. In de winter is het centrum van Athene echt "the place to be".

Geniet in de winter van de sfeervolle restaurants met open haard, warme rakomelo en de Griekse gastvrijheid. Met een beetje geluk ligt er sneeuw op de bergen rondom Athene en kun je ook nog een dagje gaan skieen.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!