athene-foodathene-olympisch stadionatheneathene-akropolisrafina-atheneouzo-griekenland-atheneathene-akropolis-parthenonatheneathene-psiriporto-rafti-atheneatheneathene-zeus

Psiri

Psiri heeft lange tijd bekend gestaan als een achterbuurt van Athene. Vanaf het begin van de Griekse staat kwamen Grieken van de provincie en voornamelijk van het eiland Naxos naar Psiri.†Veel van hen vonden werk en werden respectabele burgers maar een ander deel stichtte in Psiri de onderwereld van Athene. De wijk werd continu aangevuld met nieuwe immigranten.

Athene_psiri

Een groep genaamd Koutsavakides terroriseerde meer dan 50 jaar de stad Athene vanuit hun thuisbasis Psiri.
Ze stonden bekend op hun lange krulsnor, laarzen met lange punten, en jassen waarvan ze een arm uit de mouw droegen om hun wapens te verbergen. In 1893 zorgde minister president Harilaos Trikoupis samen met een nieuwe combinatie van legerpolitie ervoor dat de Koutsavakides uit Psiri verdwenen.

Athene_Psiri-Pittaki_straat

Een aantal jaren geleden heeft een wetswijziging ervoor gezorgd dat Psiri van een arbeiderswijk met vooral† leerwerkplaatsen en kleine fabriekjes veranderde in een uitgaanswijk. De arbeiders waren hier in eerste instantie niet zo blij mee, maar het zorgde er wel voor dat de wijk tot leven kwam, niet alleen overdag maar vooral ook 's avonds en 's nachts.

Athene_psiri-restaurants

Psiri is tegenwoordig een leuke wijk om te bezoeken. Overdag vind je er nog steeds veel leerwerkplaatsen waar handgemaakte sandalen, tassen en schoenen worden verkocht. Verder kun je er op een van de vele terrassjes gezellig koffie drinken of lunchen. 's Avonds openen de barretjes en restaurants en kun je er tot diep in de nacht uitgaan. †

Athene_psiri-cafe

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!