athene-zeusathene-foodporto-rafti-atheneouzo-griekenland-atheneathenerafina-atheneathene-olympisch stadionathene-psiriatheneathene-akropolis-parthenonathene-akropolisathene

Kolonaki

Kolonaki betekent letterlijk kleine zuil en is een wijk in het centrum van Athene. De wijk is gelegen op de zuidelijke helling van de Lykavittos heuvel. Kolonaki dankt zijn naam aan een 2 meter hoge zuil op het centrale plein in Kolonaki.† Deze zuil stond er al voordat er huizen in de wijk stonden.

Kolonaki is een rijke en chique wijk en heeft de meest toonaangevende winkelstraten van heel Athene met filialen van Prada, Louis Vuitton en andere internationale ontwerpers. Je vindt er boetieks voor casual mode tot aan haute couture van Griekse en internationale ontwerpers. Voukourestiou is een winkelstraat die bekend staat om zijn sieraden.

Musea
Musea en galeries vind je in overvloed in Kolonaki. De bekendste zijn het Benaki Museum, gevestigd in een† neoklassieke herenhuis, en het Museum voor Cycladische Kunst met twee van de mooiste particuliere collecties van heel Griekenland. Twee kleinere musea zijn het Museum van de Geschiedenis van het Griekse Kostuum en het Theatermuseum. Aan de overkant van de Vasilissis Sofias Avenue vind je het Byzantijnse museum en het Oorlogsmuseum van Athene.

Athene_kolonaki-cafe

In Kolonaki vind je verder een overvloed aan hippe barretjes en restaurants maar ook meer traditionele taverna's en ouzeries. 's Avonds verandert de wijk in een hip uitgaanscentrum vol exclusieve bars.

Kabelbaan
De Lycabettus Kabelbaan, eigenlijk een klein trammetje omhoog, verbindt Kolonaki met de top van de Lycabettos heuvel (ook wel Lykavittos heuvel genoemd). Bovenaan de heuvel heb je een geweldig uitzicht over heel Athene. In de zomer worden er regelmatig concerten gegeven in het openluchttheater boven op de heuvel. Lykavittos heeft een restaurant waar je kunt dineren met het beste uitzicht op de stad. Je kunt de wijk Kolonaki het beste bereiken vanaf het metrostation Evangelismos.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!