atheneporto-rafti-atheneouzo-griekenland-atheneathene-akropolis-parthenonathene-zeusatheneathenerafina-atheneathene-foodathene-olympisch stadionathene-akropolisathene-psiri

Ermou

De Ermou Straat (In het Grieks†Odos Ermou - Hermes Straat), is een anderhalve kilometer lange straat in het centrum van Athene. De winkelstraat verbindt de archeologische site Kerameikos met het Syntagmaplein.

Athene_Ermou-winkelen

Ermou is zonder twijfel de meest chique winkelstraat van Athene.†Alle grote en bekende winkelketens zijn hier te vinden. Het eerste gedeelte van de straat is voor het grootste gedeelte voetgangersgebied, in het midden van Ermou vind je de†Byzantijnse kerk van Panaghia Kapnikarea. Dit is een van de oudste kerken in Athene. Een groot gedeelte van Ermou is gerenoveerd voor de Olympische Spelen van 2004.

Athene_Ermou-street.jpg

Als je op Ermou bent vergeet dat niet de leuke zijstraatjes mee te nemen. Een van de eerste straatjes vanaf het Syntagmaplein is Nikis waar je het vegetarische restaurant Avocado vindt met een bijbehorende biologische winkel. Parallel aan Ermou aan de rechterkant vind je de Perikleous straat, een smalle straat met veel verkeer die uiteindelijk uitkomt bij het plein van de heilige Irini (Plateia Agia Eirinis) met al haar gezellige terrassen. Op Perikleous vind je veel authentieke winkeltjes waar ze bijvoorbeeld sieraden, handwerkbenodigdheden of chocolade verkopen.

Athene_Ermou-street_2.jpg

Athene_Ermou-shoppen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!