ouzo-griekenland-atheneporto-rafti-atheneathene-zeusathene-akropolisathene-olympisch stadionatheneathene-foodrafina-atheneathene-psiriatheneathene-akropolis-parthenonathene

Athinas

De Athinas straat is het hart van Athene. Op het eerste gezicht is het misschien niet de meest gezellige straat, maar het leuke is dat je hier echt de Griekse cultuur leert kennen.

De Athinas straat verbindt de wijk Monastiraki met Omonia. Sla je vanaf Athinas links af, dan kom je in de wijk Psiri terecht die bekend staat om haar traditionele leerwerkplaatsen, gezellige terrasjes en live muziek in de avond. Sla je meteen bij een van de eerste straten rechtsaf dan kom je uit bij het plein van de heilige Irini (Plateia Agias Eirinis) en de trendy uitgaansgelegenheid Six Dogs. Ook op Plateia Eirinis vind je volop gezellige terrassen, barretjes en eetgelegenheden, dit is een van de hotspots in Athene van dit moment.

Athene_Athinas-souvlaki.jpg

Athinas heeft een grote varieteit aan winkels. Je vind hier werkelijk van alles, van wandelstokken tot tuingereedschap en kerkwinkels. Op deze straat vind je ook nog veel peripteros. Dit zijn kiosken die sigaretten, kauwgom, flesjes limonade, tijdschriften en nog veel meer verkopen.

Als je verder doorloopt op Athinas passeer je de Evripidou straat met haar kruiden- en delicatessenwinkels. Daarna kom je langs de Varvakeiomarkt, in deze buurt vind je de beste restaurants voor traditioneel eten zoals Klimataria, Dioporto (een kelder restaurant naast de groente en fruitmarkt), Karamanlidiko op Evripdou en Eipiros in de vleesmarkt.

Athene_Athinas-elixer-shops.jpg

Als je verder wandelt kom je voorbij het gemeentehuis en uiteindelijk bij het Omoniaplein. Luister niet naar de gedateerde reisgidsen die je vertellen dat Athinas gevaarlijk is, dat is zeker niet het geval. Ja, er zijn gastarbeiders die hier een winkel hebben geopend, maar dat maakt de wijk nog niet onveilig.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!