athenerafina-atheneathene-zeusathene-olympisch stadionatheneathene-akropolis-parthenonathene-akropolisathene-psiriatheneporto-rafti-atheneathene-foodouzo-griekenland-athene

Woordenlijsten Grieks

De meeste Grieken in Athene spreken wel een behoorlijk woordje Engels, maar het is natuurlijk erg leuk om je koffie in het Grieks te bestellen of het omaatje op de hoek van de straat een goedemorgen te wensen.

Grieks is voor ons Nederlanders best een moeilijke taal. Het alfabet heeft geen 26 maar 24 letters en de Grieken kennen bijvoorbeeld ook meerdere iís en oís. De klinkers zijn in het Grieks allemaal kort en helder, vooral bij de e moeten wij Nederlanders daar goed op letten. Ook de lettercombinatie ai wordt als e uitgesproken. Er worden in het Grieks drie klinkers als i uitgesproken.

Grieks is een taal die tamelijk snel gesproken wordt. Bovendien leggen de Grieken nauwelijks pauzes tussen de afzonderlijke woorden. Dit maakt het voor ons moeilijk om te horen waar het ene woord ophoud en het andere begint. Athene-nu biedt een aantal handige woordenlijstjes die je uit kunt printen en meenemen tijdens je stedentrip naar Athene.

Tips en bezienswaardigheden